Je koopt zelf toch een auto met airco om niet in de hitte te zitten?

Door reneetjuhh1991 op vrijdag 3 juli 2015 15:56 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 5.997

Na een paar minuten op Facebook kwam ik hetvolgende filmpje tegen: https://youtu.be/H27cgCGP0KA

Als dierenliefhebber kijk je hier niet graag naar en ga je toch aardig steigeren. Hoe kun je zoiets doen!?

Je koopt zelf toch een auto met airco zodat je niet in de hitte van de brandende zon hoeft te zitten? Waarom laat je je hond dan achter, in de brandende zon, in een gesloten auto zonder ventilatie, dat beest heeft het ook warm! Zeker als ie 4 uur in die brandende zon ligt.

Na een operatie van 3 uur is het beestje helaas overleden.


Ik vraag me op dat moment echt af, wat is er mis met die mensen?


Hoe denken jullie hierover? Mensen vast zetten wegens dierenmishandeling of zelf 4 uur in een gesloten auto in de brandende zon laten zitten?

Volgende: Nog 8 dagen en 8 minuten 08-'15 Nog 8 dagen en 8 minuten
Volgende: Toch maar eens een tweakblog aangemaakt 06-'15 Toch maar eens een tweakblog aangemaakt

Reacties


Door Tweakers user eagle00789, vrijdag 3 juli 2015 16:01

Mischien is mijn gedachte erg bruut, maar als het beest overlijdt, dan de eiegnaar ook ter dood veroordelen...

Door Tweakers user Web-Brielle, vrijdag 3 juli 2015 16:01

Mensen vast zetten wegens dierenmishandeling of zelf 4 uur in een gesloten auto in de brandende zon laten zitten?

Eerst 4 uur in de brandende zon laten zitten EN daarna vast zetten ;)

Door Tweakers user h2bzeit, vrijdag 3 juli 2015 16:02

Mijn eerste reactie als ik dit zou zien is het raampje intikken en effe de hond uitlaten nadat ik mijn flesje water aan het beestje opoffer. Gewoon walgelijk en moet onder dierenmishandeling vallen in mijn mening.

Maar goed ik ben ook van mening dat mensen hun hond niet moeten uitlaten in het centrum van een stad of dorp. Laat je huisdier gewoon thuis als je van plan bent om te gaan shoppen. Dan zouden dit soort dingen ook minder voorkomen....

Door Tweakers user timberleek, vrijdag 3 juli 2015 16:03

Hoewel onderbuikgevoelens wel voor het laatste willen gaan is dat natuurlijk niet reŽel. Maar ik vind wel dat er eens fatsoenlijke sancties op mogen staan.
Nu wordt het vaak weggemoffeld onder het mom van "ze zijn al gestraft door het verlies van hun huisdier". Als je willens en wetens je hond (of kind) achterlaat onder deze omstandigheden (waar al jarenlang voor gewaarschuwd wordt) ben je gewoon zeer nalatig bezig.
Je laat niet per ongeluk je hond uren in de auto achter.

Sowieso zou je zeggen dat die mensen nooit meer een hond mogen, maar ja dat is natuurlijk ook niet te controleren.

Door Tweakers user MAX3400, vrijdag 3 juli 2015 16:11

Ik denk dat je in ieder geval niet goed bezig bent met je blog; airco, climate control of oudewetse blower werkt alleen als de motor draait. Hiertoe zal je dus het contact moeten omdraaien en je auto niet op slot kunnen doen. Daarnaast gaan sommige auto's ook al zelfstandig loeien als de ramen langer dan X tijd open blijven staan; andere auto's draaien de ramen automatisch dicht op het moment dat je het alarm activeert.

Neemt niet weg dat je in principe niets in je auto moet achterlaten waar schade aan kan ontstaan; in een auto in de zon, kan het ongeveer 70 graden worden. Dit doe je je schoonmoeder niet aan, je hond niet, je kind niet en tenzij je geld teveel hebt, doe je dit ook je sportschoenen, blikje drinken of GSM niet aan.

Ik heb geen mening over het filmpje; het is in het buitenland en aangezien ik te beroerd ben om de lokale wetten op te zoeken, kan ik ook geen uitspraak doen over wat er met de eigenaar moet gebeuren. Het zou desondanks wel handig zijn bij een Ikea of anderszins winkelcentrum, om gewoon weer ouderwets een parkeerhokje bij de ingang te zetten met een persoon erin: worden er dieren in de auto aangetroffen en geldt er een dierenverbod in het winkelcentrum, dan zet je je auto maar lekker ergens anders neer.

Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 3 juli 2015 16:17

Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.

Door Tweakers user Von Henkel, vrijdag 3 juli 2015 16:31

Soldaatje schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:17:
Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.
Put this dog on
.//^ ^\\ your profile
(/(_•_)\) to show
._/''*''\_ that you eat
(/_)^(_\) animals.

:+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 juli 2015 16:32]


Door Tweakers user Nogne, vrijdag 3 juli 2015 17:24

Soldaatje schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:17:
Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.
Er zit toch wel degelijk verschil tussen een dier slachten voor voedsel, of een dier dood laten gaan omdat je te lui bent om je verantwoordelijkheid te nemen |:(

Door Tweakers user timberleek, vrijdag 3 juli 2015 18:04

Soldaatje schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:17:
Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.
Met het verschil dat het slachten van dieren aan regels is gebonden om het diervriendelijk te houden (in zoverre die adequaat zijn is een andere discussie). Hier gaat het over een dier willens en wetens een langzame dood te laten sterven

Door Tweakers user H!GHGuY, vrijdag 3 juli 2015 20:41

In BelgiŽ is de wet voor zover ik weet zo dat je gewoon het raam _mag_ kapotslaan. Dit is zeker zo voor mensen, maar ik meen me te herinneren dat dit ook voor dieren geldt.

update: voor zover ik kan vinden op het net is dit toch niet zo... maar dat hoeft je niet tegen te houden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 juli 2015 20:46]


Door Tweakers user sypie, vrijdag 3 juli 2015 21:31

De afgelopen weken kom je steeds meer van dit soort berichten tegen. Er zijn zelfs mensen die actief op de fiets stappen en parkeerplaatsen afstruinen naar auto's met honden daar in... Je kunt er heel ver in gaan.

Het feit dat hondeneigenaren dit niet kunnen begrijpen vind ik nog het ergste, zo'n beestje neem je toch niet "maar even er bij"? Het is toch onderdeel van je gezin? De meeste ouders laten hun kinderen ook niet achter in een gloeiend hete auto.

Door Tweakers user reneetjuhh1991, vrijdag 3 juli 2015 22:53

MAX3400 schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:11:
Ik denk dat je in ieder geval niet goed bezig bent met je blog; airco, climate control of oudewetse blower werkt alleen als de motor draait. Hiertoe zal je dus het contact moeten omdraaien en je auto niet op slot kunnen doen.
Mijn intentie was niet om te zeggen: laat je airco lekker aan als je gaat shoppen en je viervoeter ligt in de kofferbak. Mijn intentie is: laat dat beest thuis als je m 4 uur in de zon parkeert.

En daar komt bij kijken dat (de meeste) mensen tegenwoordig alleen nog maar auto's met airco willen om maar geen moment in hitte te zitten. Maar het dier moet wel hier wel onder lijden?

Door Tweakers user reneetjuhh1991, vrijdag 3 juli 2015 22:56

Soldaatje schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:17:
Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.
Het is ondertussen al vaker gezegd maar: een koe die word volgens guidelines geslacht waardoor het dier geen pijn heeft en opslag dood is.

Deze hond heeft eerst 4 uur in de hitte moeten zien te overleven om vervolgens te overlijden, waarschijnlijk met pijn ook nog.

Door Tweakers user Richar, vrijdag 3 juli 2015 23:43

reneetjuhh1991 schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 22:56:
[...]


Het is ondertussen al vaker gezegd maar: een koe die word volgens guidelines geslacht waardoor het dier geen pijn heeft en opslag dood is.
Serieus? Misschien is de koe inderdaad wel opslag dood, maar geleden heeft het dier zeker, waarschijnlijk nog een stuk meer dan deze hond
Misschien moet je dit even kijken om een beeld te schetsen hoe het werkelijk gaat https://video-ams3-1.xx.f...56fb9590ce7a2&oe=559728C4

Door Tweakers user Pietervs, vrijdag 3 juli 2015 23:52

Ik ga het filmpje an TS maar niet kijken. Ik vrees dat dat dermate primitieve reacties ten aanzien van het hufterige, oerdomme baasje oproept, dat ik tegen een ban aan ga lopen...

@richar
Ja, laten we alle extremen uit de bio-industrie op een rijtje zetten om aan te tonen hoe slecht dieren het hebben... Suf filmpje, dat hooguit bewijst dat er wereldwijd nog veel gewonnen kan worden op het gebied van dierenrechten. Verder zegt het... NIKS.

edit: typevautje

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 juli 2015 00:37]


Door Tweakers user Bitage, zaterdag 4 juli 2015 01:11

Eigenlijk zou je gewoon met een nood hamer langs de parkeerplaatsen moeten gaan en de ruitjes intikken van kleautzakken die hun dier laten vernikkelen. Een tweaker initiatief zou ik zeker ondersteunen, maar dan gaat de redactie weer huilen over je aan de wet houden e.d. ;)

Door Tweakers user PricewatchJunk, zaterdag 4 juli 2015 11:57

Hier bij de supermarkt, ongeveer 10 minuten van het strand vandaag, heb ik het in 5 jaar al 3 keer zien gebeuren dat er een paar amsterdammers zeer beteuterd hun hondje dood uit de auto halen. En dan kom ik er maar een paar keer per week, kan je na gaan hoeveel er nog gaan waarvan je niet eens af weet. Ongelofelijk dat dit nog zo veel gebeurt ondanks de waarschuwingen ieder jaar.

Maar ja, wat doe je er aan. Iedereen, hoe onverantwoordelijk ook, mag een huisdier nemen. Ken iemand hier die dat zelf ook mee heeft gemaakt met de hond, typetje "ik heb de verzonnen modeziekte ADHD en hoef me daardoor niet te gedragen en mag je geen kritiek op mij hebben." Zo'n figuur had al nooit een hond mee mogen krijgen bij het asiel en al helemaal geen rijbewijs. En maar klagen achteraf. Want het kon iedereen zomaar overkomen volgens hem. En vervolgens kwam hij met allemaal wilde plannen dat iedere auto verplicht sensoren moest hebben om te kunnen meten of er een hond in zat en dan de airco aan of ramen open. (wat natuurlijk duidelijk niet werkt) En iedereen die dat niet in wilde bouwen of het niet verplicht zou zien was volgens hem een dierenbeul. (iemand die zn hond vermoord andere dierenbeulen noemen, tuurlijk)

Honden en medeweggebruikers moet je gewoon beschermen tegen dat soort types, Ook als het niet warm is.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 juli 2015 12:25]


Door Tweakers user desalniettemin, zaterdag 4 juli 2015 12:17

Eigenaar ook even vergeten in Death Valley bv. Zulke idioten verdienen geen huisdier.

Door Tweakers user Tokkes, zaterdag 4 juli 2015 14:00

Soldaatje schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:17:
Er worden elke dag vele dieren geslacht en die eten we lekker op.
Wat maken we ons druk om een hond en een dom baasje.
Elke dag gaan mensen dood en we zijn met 7 miljard. Ga effe lekker bij in die hete wagen zitten, waar zouden wij ons druk om maken?

Overduidelijk geen huisdieren, jij. Het mag dan voor jou misschien 'maar een dier' zijn, voor velen is het hun steun en toeverlaat. Overduidelijk niet in het geval dat de hond wordt achtergelaten in de wagen, dus wie weet is de hond wel beter af nu (spijtig dat dat beest moest afzien), maar toch.

http://www.hln.be/hln/nl/...rt-alle-verbeelding.dhtml

Spijtig genoeg veel te dicht bij de realiteit, ook al is bovenstaand filmpje in scene gezet.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 juli 2015 14:24]


Door Tweakers user Soldaatje, zaterdag 4 juli 2015 15:16

Tokkes schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 14:00:
[...]


Elke dag gaan mensen dood en we zijn met 7 miljard. Ga effe lekker bij in die hete wagen zitten, waar zouden wij ons druk om maken?

Overduidelijk geen huisdieren, jij. Het mag dan voor jou misschien 'maar een dier' zijn, voor velen is het hun steun en toeverlaat. Overduidelijk niet in het geval dat de hond wordt achtergelaten in de wagen, dus wie weet is de hond wel beter af nu (spijtig dat dat beest moest afzien), maar toch.

http://www.hln.be/hln/nl/...rt-alle-verbeelding.dhtml

Spijtig genoeg veel te dicht bij de realiteit, ook al is bovenstaand filmpje in scene gezet.
Jij kan niet relativeren.

Door Tweakers user Koning Willy, zondag 5 juli 2015 15:32

Leuke reactie in de YouTube comments:

I don't care about what you said, but I hate dogs the so called '' best human friend'' I can not understand those stupid cunts who thinks that the life of a dog is more important than the life of a man...
What about the life of a sheep or beef when you eat your hamburger ? Why some animals should be loved and protected, whereas others should be killed and we are allowed to eat them...You feel sad for this dog, but you are not sad when we cut the head of a chicken...hypocrisy...


Natuurlijk kan dit NIET wat in deze video gebeurd, maar alle dieren zouden met meer respect worden behandeld, als dit niet kan, kan een plofkip ook niet.

Een ras mensen gaat toch ook niet boven de andere?

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juli 2015 15:39]


Door Tweakers user Koning Willy, zondag 5 juli 2015 15:38

Bitage schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 01:11:
Eigenlijk zou je gewoon met een nood hamer langs de parkeerplaatsen moeten gaan en de ruitjes intikken van kleautzakken die hun dier laten vernikkelen. Een tweaker initiatief zou ik zeker ondersteunen, maar dan gaat de redactie weer huilen over je aan de wet houden e.d. ;)
Waar staat in de wet dat je geen dieren mag redden :+

Volgens mij kost het minder voor een verzekering om nieuwe raam in te zetten, dan de ziektekosten van een hond als het niet overlijdt.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juli 2015 15:42]


Door Tweakers user Koning Willy, zondag 5 juli 2015 15:41

eagle00789 schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 16:01:
Mischien is mijn gedachte erg bruut, maar als het beest overlijdt, dan de eiegnaar ook ter dood veroordelen...
Yep, en elke keer als iemand een plofkip eet of een stukje biefstuk, die ook vermoorden }>

Als ik zou moeten kiezen tussen een willekeurige hond of een willekeurige koe dood, dan kies ik toch die hond, de koe levert namelijk honderden duizend liter melk op, wat meer productief is voor het overlevingskans van de menselijkheid.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juli 2015 15:50]


Door Tweakers user reneetjuhh1991, zondag 5 juli 2015 17:24

Koning Willy schreef op zondag 05 juli 2015 @ 15:41:
[...]


Yep, en elke keer als iemand een plofkip eet of een stukje biefstuk, die ook vermoorden }>

Als ik zou moeten kiezen tussen een willekeurige hond of een willekeurige koe dood, dan kies ik toch die hond, de koe levert namelijk honderden duizend liter melk op, wat meer productief is voor het overlevingskans van de menselijkheid.
B
Koning Willy schreef op zondag 05 juli 2015 @ 15:32:
.....

Natuurlijk kan dit NIET wat in deze video gebeurd, maar alle dieren zouden met meer respect worden behandeld, als dit niet kan, kan een plofkip ook niet.

Een ras mensen gaat toch ook niet boven de andere?
Ieder dieren leven is even belangrijk. Het enige waar ik me aan stoor is dat iemand moedwillig zijn dier in gevaar brengt door m in de auto op te sluiten.

Persoonlijk verkies ik geen een dierenleven boven het andere, ze zijn allemaal waardevol (ook al ben ik een vleeseter).

Of koemelk nou zo goed en belangrijk is, is weer een andere discussie.

Door Tweakers user i-chat, maandag 6 juli 2015 07:55

zijn raam in tikken en een schade vergoeding eisen voor eventuele schrammetjes en glassplinters, en vervolgens een europese registratie (publieke website) waarop staat dat meneer x geen huisdieren meer mag aanschaffen

Door Tweakers user reneetjuhh1991, maandag 6 juli 2015 10:46

i-chat schreef op maandag 06 juli 2015 @ 07:55:
zijn raam in tikken en een schade vergoeding eisen voor eventuele schrammetjes en glassplinters, en vervolgens een europese registratie (publieke website) waarop staat dat meneer x geen huisdieren meer mag aanschaffen
_/-\o_ Dit zou (op de schadevergoeding na) nog wel eens kunnen werken als ze hier in brussel naar zouden luisteren

Door Tweakers user laserdesign, maandag 6 juli 2015 14:27

Ik zou wel willen weten of iedereen weet als er een hond of kind in een tesla zit
dat de airco kan aanstaan want dit kan met de app
en hoor je niet draaien

Door Tweakers user 2bmws, maandag 6 juli 2015 16:37

Je bent wettelijk verplicht om een dier in nood te helpen:

Algemende Dierenbeschermingswet
Artikel 15 [Hulp in nood]
In wetgeving met betrekking tot dieren wordt vastgelegd dat een ieder verplicht is dieren in nood onver
-
wijld de nodige zorg te verlenen danwel in deze hulp te voorzien voor zover men deze zelf redelijkerwijze
niet kan bieden.
Je bent zelfs strafbaar als je dit niet doet ;)

Even ter info:
Bij een buitentemperatuur van 29 graden is het na 10 minuten in een stilstaande auto al 40 graden. En de temperatuur loopt binnen een halfuur vervolgens al op naar boven de 50 graden.
Na een uur is het al helemaal niet meer te harden met temperaturen die dus de 60 graden aantikken. Bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden, wordt die 60 graden ook daadwerkelijk gehaald. (Bron: VID)

Door Tweakers user reneetjuhh1991, maandag 6 juli 2015 19:12

2bmws schreef op maandag 06 juli 2015 @ 16:37:
Even ter info:
Bij een buitentemperatuur van 29 graden is het na 10 minuten in een stilstaande auto al 40 graden. .... Bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden, wordt die 60 graden ook daadwerkelijk gehaald. (Bron: VID)
Toevallig gisteren een filmpje van een hoofdredacteur van een blad/website gekeken (ben de naam even kwijt), die 58 minuten in een auto ging zitten: witte auto, half in de schaduw, geblindeerde ramen en de ramen 10cm open.

Na 58 minuten is ze uit de auto getrokken, en heeft de auto een binnen tempratuur van 62 graden bereikt! resultaat: de vrouw was uitgedroogd en helemaal van de wap af, ze heeft 45 minuten op de stoep gelegen om bij te komen.

Laat staan wat dat met een dier doet die niet kan zweten.

Door Tweakers user CH4OS, maandag 31 augustus 2015 14:44

Je koopt zelf toch een auto met airco om niet in de hitte te zitten?
Niet om het een of ander, maar die airco werkt ook alleen maar als de motor van de auto loopt...

En het gebeurd best vaak, dat men dieren (en soms zelfs babies!) in een auto in de hitte laten staan. Dit is echt niet het enige of eerste voorval of zo. Natuurlijk is het niet goed te praten wat de bestuurder van de auto gedaan heeft en ik hoop ook wel, dat er iets tegen gaat gebeuren.
laserdesign schreef op maandag 06 juli 2015 @ 14:27:
Ik zou wel willen weten of iedereen weet als er een hond of kind in een tesla zit
dat de airco kan aanstaan want dit kan met de app
en hoor je niet draaien
Ook de airco heeft een pomp, die hoor je echt wel draaien. Daarnaast gebruikt zoiets natuurlijk dan wel stroom (ook als een elektrische auto niet rijdt), waardoor je bereik minder wordt.

Ergens is het dus wel begrijpelijk, dat je het dan alleen aan laat wanneer het ook daadwerkelijk nodig is. De beste oplossing is gewoon om dieren (of babies) niet op te sluiten in een auto, als het een (snik)hete dag is. Of eigenlijk gewoon niet meenemen, als er thuis bijvoorbeeld iemand anders is om op te passen op babies / kinderen. Dieren kunnen makkelijk alleen blijven, ik zie dus het probleem niet zo.
Tokkes schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 14:00:
Overduidelijk niet in het geval dat de hond wordt achtergelaten in de wagen, dus wie weet is de hond wel beter af nu (spijtig dat dat beest moest afzien), maar toch.
Of het beter is zo, heb ik ook geen idee van, want je weet niet wat voor leven het dier heeft gehad voordat dit gebeurde. Lekker kortzichtig weer. Beetje overdreven en erg kort door de bocht dit. Dus doordat iemand dit doet, kan het nooit een steun en toeverlaat zijn geweest voor degenen die in die auto zaten? :? Wat dat betreft is het filmpje erg eenzijdig en zegt het verder helemaal niks over de betrokken personen.

[Reactie gewijzigd op maandag 31 augustus 2015 14:58]


Reageren is niet meer mogelijk